Met de kinderen op stap in Haarlem

Haarlem is niet alleen een leuke stad voor de wat oudere mensen. Ook voor gezinnen met kinderen zijn er volop leuke attracties te bezoeken in de stad. Wil je graag met de kinderen een leuk dagje uit in Haarlem? Dan volgen hier een aantal tips om je verder op weg te helpen.

Er zal vast een leuke activiteit of attractie tussen zitten die jou en je kinderen zullen aanspreken!

De Klimmuur Haarlem

Haarlem heeft een mooie klimmuur voor kinderen van 5 tot en met 16 jaar op de woensdagmiddagen en zaterdag de gehele dag. Deze indoor klimmuur heeft wel 130 verschillende klimroutes tot een maximale hoogte van 18 meter. Je kunt De Klimmuur vinden aan de Spaarndamseweg 120b in Haarlem.

Het outdoor Adventurepark Saplaza

Ook Het outdoor Adventurepark Saplaza is een echte aanrader voor een gezin met kinderen. Het park is wel 1,5 hectare groot en biedt diverse klimmogelijkheden voor kinderen. Voor de toegangsprijs kun je 3 uur lang klimmen en klauteren. Het is verstandig om vroeg van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Het is namelijk een erg druk bezochte attractie in Haarlem.

Kinderboerderij De Schoterhoeve

Natuurlijk mag een bezoek aan de Kinderboerderij De Schoterhoeve niet ontbreken tijdens een trip naar Haarlem. Deze kinderboerderij heeft geen toegangsprijs en is ook nog eens gedeeltelijk rolstoelvriendelijk. Deze kinderboerderij kun je vinden aan de Sportweg 1 in Haarlem.

Kindertheater De Toverknol Haarlem

Voor de artistieke kinderen is er ook nog het Kindertheater De Toverknol Haarlem. Wanneer je kinderen gek zijn op toneel en musicals, dan is het zeker de moeite waard hier eens een bezoek aan te brengen. Elke maand zijn er nieuwe voorstellingen te bezoeken in het Kindertheater De Toverknol Haarlem. Verras je kinderen daarom met een bezoek aan dit unieke kindertheater!

Bron foto: Deklimmuur.nl

Watersporten in Haarlem

haarlemmarketingHaarlem verkennen vanaf het water

Wanneer je aan Haarlem denkt, dan komt waarschijnlijk niet direct de gedachte naar boven om te gaan watersporten. Toch zijn er eindeloos veel mogelijkheden om met watersport aan de slag te gaan in Haarlem. Er zijn wel 10 jachthavens in de stad te vinden. Haarlem kan dan ook prima vanaf het water verkend worden. Maar nog veel leuker is het om zelf aan de slag te gaan.

Een perfecte tussenstop voor watersporters

In de stad Haarlem zijn 9 bruggen te vinden. Watersporters maken vaak graag een tussenstop in Haarlem. Dat is natuurlijk niet vreemd, gezien de winkels, terrasjes en restaurants die je er kunt vinden. Heb je de beschikking over een mooie boot of jacht? Dan kun je hier prima 1 of 2 dagen verblijven.

Zeilen onder begeleiding van professionals

Heb je altijd al willen zeilen? Dan kun je uitstekend aan de slag bij de Haarlemse Jachtclub. Een aanrader voor tijdens de zomermaanden. Je kunt daar leren zeilen onder begeleiding van diverse professionals. Er zijn diverse workshops en cursussen waaraan je kunt deelnemen. Bij de Haarlemse Jachtclub zijn ervaren zeilers te vinden die mee doen aan officiële zeilwedstrijden in bijvoorbeeld Friesland.

Een boot huren in Haarlem

Je kunt ook zelf een bootje huren bij RENTaRIB. Door middel van rubberboot of een boot met buitenboordmotor kun je bij de mooiste plekjes in Haarlem komen. Je hebt er geen vaarbewijs voor nodig, waardoor het extra aantrekkelijk voor je wordt gemaakt om door Haarlem heen te varen.

Kitesurfen in Haarlem

Ben je dol op kitesurfen? Dan kun je in Haarlem uitstekend terecht bij de Kitesurfshop. Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde kitesurfer bent. Slagen zul je altijd! De shop is te vinden aan de Paul Krugerstraat 22 in Haarlem.

Bron foto: Haarlemmarketing.nl

Culinair genieten in Haarlem

Uit eten in Haarlem

Wanneer je een bezoek brengt aan Haarlem, of je bent net komen wonen in Haarlem, dan is het altijd leuk om een dag af te sluiten met een verzorgd diner. Er zijn verschillende plekken in Haarlem te vinden waar je lekker kunt eten. Haarlem is namelijk een veelzijdige stad en dat is ook terug te vinden in de vele restaurants van deze stad. Hier volgen een aantal tips om je verder op weg te helpen.

Restaurant ML

Voor een luxe restaurant kies je voor Restaurant ML. Dit is een restaurant die ook in 2013 weer onderscheiden is met een Michelinster. Je kunt het restaurant vinden aan de Kleine Houtstraat 30 in Haarlem. Het restaurant bevindt zich in een verbouwd rijksmonument. Het beschikt tevens over een rustieke binnentuin en een vergaderruimte. Er zijn veel exclusieve producten verkrijgbaar. Smaken die je zeker eens moet proberen!

Restaurant Applause

Ben je een liefhebber van Italiaans eten, dan kun je prima terecht in Restaurant Applause. Je kunt dit restaurant vinden op de Grote Markt. Het ligt dus erg centraal en is daarom gemakkelijk te vinden. Pasta is een belangrijk hoofdgerecht bij dit restaurant. Het restaurant is al bijna 20 jaar in de stad te vinden en daarmee heeft het laten zien prima de concurrentie aan te kunnen met de andere restaurants in de stad.

Restaurant Karmozijn

Karmozijn behoort ook tot de toprestaurants in Haarlem. Een bezoek aan dit restaurant mag je eigenlijk ook niet aan je voorbij laten gaan. De kok runt het restaurant geheel in zijn eentje. Er worden absolute topproducten geserveerd, dus het is zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan dit veelzijdige restaurant. Natuurlijk heb je de keuze uit diverse voor- en hoofdgerechten en sluit je het diner af met een heerlijk nagerecht.

Een nacht lang shoppen in Haarlem

In Haarlem is zo ontzettend veel mogelijk! Een jaarlijks terugkerend evenement is de Haarlem ShoppingNight. Deelnemende winkeliers houden hun winkels één avond tot 00:00 geheel geopend. De ShoppingNight gaat vaak gepaard met ludieke acties en extra activiteiten. Straatverenigingen hebben inspraak en organiseren volop mee.

Haarlem ShoppingNight werd geopend door de Haarlemse band Speelman en Speelman. In de Kleine Houtstraat gaven zij een kort optreden. Na een kleine speech en hun optreden was het startsein gegeven; het shoppen kon beginnen. Door heel de stad was er een rode loper gelegd, immers was er vorig jaar een wereldrecord behaald voor langste rode loper ter wereld! Dit jaar deed Haarlem dat dunnetjes over en waande je je een wereldster tijdens het winkelen.

Wie wil dat nou niet?

Inloophuis Kennemerland
De Kleine Houtstraat besloot van de opening in hun straat gebruik te maken met een ludieke actie, speciaal voor het goede doel. Verschillende ondernemers verkochten kleine snuisterijtjes waarbij de opbrengst volledig ten goede kwam aan het Inloophuis Kennemerland.Het Inloophuis is een organisatie die een ontmoetingsplek heeft gecreëerd voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Men kan hier praten met mensen die weten wat er bij deze ziekte en het behandelingsplan allemaal komt kijken.

Weken van tevoren hingen er in de straat al overal posters met de aankondiging voor deze actie. Het trok veel bekijks en velen kwamen speciaal voor deze actie even extra kijken in de straat. Ook Speelman en Speelman deden een duit in het zakje: voor slechts tien euro kon men een kaartje kopen voor een optreden in een kleine zaal. Deze opbrengst ging ook geheel naar het goede doel!

Voor herhaling vatbaar
Overal uit de stad klinkt het geluid dat dit evenement zeker nog eens herhaald moet worden. Ook een keertje ’s avonds laat shoppen en beleven hoe het is?

Blijf op de hoogte! Haarlem ShoppingNight wordt vast en zeker herhaald.

Kijk op www.haarlemmarketing.nl voor alle aankomende evenementen.

Haarlem in een notendop

Haarlem heeft vele winkels en bedrijven. Je hebt er de grote ketens maar ook zijn er veel eenmanszaken aanwezig. Deze zitten vaak net buiten de Grote Houtstraat. Wist je dat deze zaken vaker lid zijn van een straatvereniging? En juist die kleinere straten en ietwat verstopte plekjes; daar gaan we het over hebben!

Winkelstraat van het jaar
De Kleine Houtstraat. Twee keer achter elkaar behaalden ze deze toffe titel. Dit was geen lokale wedstrijd, hij was landelijk en te volgen op Nlstreets.nl. Ze riepen tot twee keer toe deze straat tot winnaar uit met een heus straatfeest en twee speciale borden als prijs. Het straatfeest was een heel spektakel; zo waren er levende standbeelden -uitgevoerd door jong en oud- en was er een Braziliaanse carnavalsoptocht mét drumband te vinden in de straat.

Frans Hals
Hij heeft al een museum maar nu werd de gouden eeuw om hem te eren volledig herleefd. Haarlem was compleet omgetoverd! Wandelend door het centrum kwam je allerlei thema figuren tegen en zag je heel veel oude ambachten. In de Schaghelstraat kwamen zelfs de ratjes uit alle putdeksels koekeloeren. Nee, niet de echte. Kleine knuffeltjes vastgezet met touwtjes, het gaf de sfeer een perfecte finishing touch. De straatvereniging van deze straat heeft alles uit de kast gehaald om er een ontzettend leuke dag van te maken!

Archeologisch museum
Klein maar fijn en tóch moet je het nog even zoeken. Het archeologisch museum zit op de hoek van de Grote Markt en de Lepelstraat. De entree is gratis. Leuk voor een kleine tussenstop tijdens een stadswandeling, bijvoorbeeld. U kunt er onder andere bekijken hoe opgravingen worden uitgevoerd en het meer technische aspect van de archeologie zien maar ook de daadwerkelijk opgegraven objecten zijn er te vinden. Het is natuurlijk maar een kleine greep uit de enorme collectie opgegraven objecten in Haarlem, interessant is het zeker. Als je dan toch nog op de hoek van de Lepelstraat staat: bekijk je dan ook oven het beeldje een paar meter verderop? Een ridder en zijn paard, ooit was het de gewoonste zaak van de wereld op de Grote Markt.