Uitgaan in Haarlem

haarlem (2)Wat is er nu gezelliger dan een avondje lekker ontspannen in een mooie stad? Haarlem heeft een bruisend uitgaansleven, dus er zal vast en zeker iets tussen zitten waar jij je prima kunt vermaken met je vrienden.

Poppodium Patronaat en Club Stalker

Dit poppodium behoort tot de top 10 van Nederland en kent dan ook een veelzijdige programmering. Het eigen karakter van het poppodium zorgt ervoor dat het voor een divers publiek aantrekkelijk is om er naar toe te gaan. Poppodium Patronaat is gelegen aan de Zijlsingel. Deze singel ligt dichtbij de Grote Markt in Haarlem.

Club Stalker is ook een geschikte locatie voor een leuk avondje uit. De club is te vinden in het oude centrum van Haarlem en is een van de oudste clubs in Nederland. Prima geschikt voor een gezellig dansavondje!

Dansen in de Lichtfabriek

Een andere locatie waar ook veel evenementen worden georganiseerd, is de Lichtfabriek. Vooral de industriële sfeer op deze locatie is erg aantrekkelijk voor onder andere een dancefeest. In de Lichtfabriek zijn 3 grote zalen te vinden waar prima een feestje kan worden gevierd.

De nieuwe bioscoop van Haarlem

Wanneer je liever op een wat rustigere wijze uitgaat, dan kun je ook prima een bezoek brengen aan de nieuwe bioscoop in Haarlem. In deze Pathé bioscoop draaien de allernieuwste films. Je kunt je auto gemakkelijk kwijt in de parkeergarage. De bioscoop is gelegen aan de Zijlvest 41-43 te Haarlem.

Het inspirerende Theater Haarlem

Wil je een uniek avondje beleven in Haarlem? Breng dan zeker eens een bezoek aan het Theater Haarlem. Hier is niet alleen ruimte voor diverse theatershows, er worden ook regelmatig klassieke concerten georganiseerd. Ideaal voor een luxe of gezellig avondje uit!

Watersporten in Haarlem

haarlemmarketingHaarlem verkennen vanaf het water

Wanneer je aan Haarlem denkt, dan komt waarschijnlijk niet direct de gedachte naar boven om te gaan watersporten. Toch zijn er eindeloos veel mogelijkheden om met watersport aan de slag te gaan in Haarlem. Er zijn wel 10 jachthavens in de stad te vinden. Haarlem kan dan ook prima vanaf het water verkend worden. Maar nog veel leuker is het om zelf aan de slag te gaan.

Een perfecte tussenstop voor watersporters

In de stad Haarlem zijn 9 bruggen te vinden. Watersporters maken vaak graag een tussenstop in Haarlem. Dat is natuurlijk niet vreemd, gezien de winkels, terrasjes en restaurants die je er kunt vinden. Heb je de beschikking over een mooie boot of jacht? Dan kun je hier prima 1 of 2 dagen verblijven.

Zeilen onder begeleiding van professionals

Heb je altijd al willen zeilen? Dan kun je uitstekend aan de slag bij de Haarlemse Jachtclub. Een aanrader voor tijdens de zomermaanden. Je kunt daar leren zeilen onder begeleiding van diverse professionals. Er zijn diverse workshops en cursussen waaraan je kunt deelnemen. Bij de Haarlemse Jachtclub zijn ervaren zeilers te vinden die mee doen aan officiële zeilwedstrijden in bijvoorbeeld Friesland.

Een boot huren in Haarlem

Je kunt ook zelf een bootje huren bij RENTaRIB. Door middel van rubberboot of een boot met buitenboordmotor kun je bij de mooiste plekjes in Haarlem komen. Je hebt er geen vaarbewijs voor nodig, waardoor het extra aantrekkelijk voor je wordt gemaakt om door Haarlem heen te varen.

Kitesurfen in Haarlem

Ben je dol op kitesurfen? Dan kun je in Haarlem uitstekend terecht bij de Kitesurfshop. Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde kitesurfer bent. Slagen zul je altijd! De shop is te vinden aan de Paul Krugerstraat 22 in Haarlem.

Bron foto: Haarlemmarketing.nl

Historisch Haarlem ontdekken

De geschiedenis van Haarlem levend houden

Elke stad heeft een geschiedenis. Dat is ook in Haarlem het geval. De geschiedenis van Haarlem wordt op verschillende manieren levend gehouden. Natuurlijk is er de beroemde Bavo-kerk, de Vleeshal op de Grote Markt en het indrukwekkende stadhuis van Haarlem. Maar er is nog veel meer historie te vinden in deze stad die zeer de moeite waard is om eens te bekijken. Bijvoorbeeld door middel van een mooie stadswandeling.

Start je historische kennismakingstocht bij de Koninklijke Bibliotheek

Wanneer je een indruk wilt krijgen van historisch Haarlem, dan kan je prima inspiratie opdoen in de Koninklijke Bibliotheek. Historische kranten zijn hier bijvoorbeeld terug te vinden. Je kunt gemakkelijk zoeken op de plaatsnaam Haarlem. Alles is chronologisch en overzichtelijk gedigitaliseerd, zodat je een totaalbeeld krijgt van de ontwikkeling die Haarlem op diverse vlakken heeft door gemaakt.

Bezoek bekende molens

Molens hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Haarlem. De meest bekende molens in Haarlem zijn de Adriaan Molen en de Eenhoorn. Deze molens waren al in de 18e eeuw in gebruik. Zo werd er vroeger tabak gemaakt in de molens, dat later vervangen werd door graan. De molens zijn opengesteld voor publiek en er is een museum in gevestigd. Leuk om je geschiedenis over Haarlem eens bij te spijkeren!

Het grootste stadspark in Haarlem

Eigenlijk mag een bezoek aan het grootste stadspark van Haarlem niet ontbreken, tijdens een historische stadswandeling door de binnenstad. De villa die er in het park te vinden is, is zelfs nog bewoond geweest door de broer van Napoleon. Inmiddels heeft de villa de functie van een provinciehuis. Het bos in het stadspark van Haarlem kun je vrij bezoeken. Elk jaar worden in dit bos bijvoorbeeld het Bevrijdingsfestival en het Houtfestival gevierd.

3FM Serious Request in Haarlem

Het grootste evenement van Haarlem in december 2014

Haarlem is een culturele stad die altijd in beweging is. Het gehele jaar door worden er diverse culturele activiteiten en evenementen georganiseerd. Van 18 tot en met 24 december wordt er een speciaal evenement georganiseerd in Haarlem. In deze periode is Haarlem namelijk de plek voor 3FM Serious Request. Het podium van 3FM Serious Request zal staan op de Grote Markt in Haarlem.

Geld inzamelen voor het Rode Kruis

Tijdens 3FM Serious Request wordt er aandacht gevraagd voor een bepaald rampgebied ergens in de wereld. Er wordt dan geld opgehaald voor het Rode Kruis. Dit wordt op alle mogelijke manieren gedaan. De DJ’s van 3FM worden opgesloten in het glazen huis en draaien zoveel mogelijk muziekverzoekjes. Tijdens deze periode mogen de DJ’s niet eten. Daarnaast worden er ook talloze acties georganiseerd door mensen zelf om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request.

Zet jezelf in voor 3FM Serious Request

In maart 2014 zal het bekend worden voor welke stille ramp er dit jaar aandacht wordt gevraagd. Nu al kunnen mensen gaan nadenken over de eventuele acties die ze willen gaan organiseren in de stad om geld op te halen voor 3FM Serious Request. Uiteraard mag jouw inzet niet ontbreken tijdens dit bijzondere evenement in Haarlem. Je kunt je namelijk ook inzetten als vrijwilliger tijdens deze bijzondere actie.

Een bijdrage leveren aan een betere wereld

Ook ondernemers kunnen zich natuurlijk inzetten tijdens deze bijzondere actie in Haarlem. Juist bedrijven kunnen prima hun steentje bijdragen aan deze actie. Dit evenement is niet alleen goed voor Haarlem zelf, maar er wordt op deze wijze ook een bijzonder steentje bijgedragen aan een betere wereld. En dat is iets waar Haarlem zich natuurlijk graag voor inzet op een positieve manier.