Het Bloemenweekend

Het gezicht van de lente
Haarlem vormt een bruisend centrum als het gaat om kunst en cultuur. Het Bloemenevenement is traditioneel het eerste evenement waarmee het evenementenseizoen geopend wordt. In 2014 zal dit evenement gaan plaatsvinden op 30 april tot 4 mei 2014.

Op zaterdagavond arriveert, onder begeleiding van muziekkorpsen, het rijdend Bloemencorso van de Bollenstreek in Haarlem volgens een langdurige, prachtige traditie nadat het 40 km heeft afgelegd vanuit Noordwijk. Langs de weg staan duizenden mensen en er vinden gezellige activiteiten plaats. Feestelijk verlicht staan de praalwagens ’s avonds opgesteld in het monumentale centrum.

De bloemenkoning- en koningin openen op zondag de parade waarbij veel gezongen en gedanst wordt. Langs de route zijn vele activiteiten te vinden waaronder zang, theater, muziek en kermis. Ook vind er een bloemen en planten markt plaats en kun je je creatief uitleven bij de workshops bloemschikken.

Volle terrasjes
De duizenden mensen die jaarlijks weer op dit prachtige evenement afkomen maken bij mooi weer gebruik van de restaurantjes en terrasjes in Haarlem.
Dit maakt het tot een enorm gezellig en eensgezind feest.

De bloemenmeisjes lopen met een mandje met bloemen tussen het publiek en fleuren de bezoekers op met een bloemenspeldje. Bloemenmeisjes zijn het gezicht van de stad Haarlem en vertegenwoordigen onze prachtige stad op diverse beurzen en evenementen waaronder natuurlijk het Bloemenweekend.

Aanrader
Al met al is het Bloemenweekend een enorme aanrader als je een weekend wat moois wilt bezoeken en beleven!