Een nacht lang shoppen in Haarlem

In Haarlem is zo ontzettend veel mogelijk! Een jaarlijks terugkerend evenement is de Haarlem ShoppingNight. Deelnemende winkeliers houden hun winkels één avond tot 00:00 geheel geopend. De ShoppingNight gaat vaak gepaard met ludieke acties en extra activiteiten. Straatverenigingen hebben inspraak en organiseren volop mee.

Haarlem ShoppingNight werd geopend door de Haarlemse band Speelman en Speelman. In de Kleine Houtstraat gaven zij een kort optreden. Na een kleine speech en hun optreden was het startsein gegeven; het shoppen kon beginnen. Door heel de stad was er een rode loper gelegd, immers was er vorig jaar een wereldrecord behaald voor langste rode loper ter wereld! Dit jaar deed Haarlem dat dunnetjes over en waande je je een wereldster tijdens het winkelen.

Wie wil dat nou niet?

Inloophuis Kennemerland
De Kleine Houtstraat besloot van de opening in hun straat gebruik te maken met een ludieke actie, speciaal voor het goede doel. Verschillende ondernemers verkochten kleine snuisterijtjes waarbij de opbrengst volledig ten goede kwam aan het Inloophuis Kennemerland.Het Inloophuis is een organisatie die een ontmoetingsplek heeft gecreëerd voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Men kan hier praten met mensen die weten wat er bij deze ziekte en het behandelingsplan allemaal komt kijken.

Weken van tevoren hingen er in de straat al overal posters met de aankondiging voor deze actie. Het trok veel bekijks en velen kwamen speciaal voor deze actie even extra kijken in de straat. Ook Speelman en Speelman deden een duit in het zakje: voor slechts tien euro kon men een kaartje kopen voor een optreden in een kleine zaal. Deze opbrengst ging ook geheel naar het goede doel!

Voor herhaling vatbaar
Overal uit de stad klinkt het geluid dat dit evenement zeker nog eens herhaald moet worden. Ook een keertje ’s avonds laat shoppen en beleven hoe het is?

Blijf op de hoogte! Haarlem ShoppingNight wordt vast en zeker herhaald.

Kijk op www.haarlemmarketing.nl voor alle aankomende evenementen.