De leukste zomeractiviteiten in Haarlem

orgelfestival

orgelfestivalDe zomer is in Haarlem een belangrijk seizoen, aangezien er dan verschillende activiteiten, festivals en evenementen worden georganiseerd. Heb je nog geen plannen deze zomer, maar wil je wel graag genieten van wat de stad te bieden heeft? Ik heb de leukste evenementen voor jou op een rijtje gezet waarna je zelf een selectie kunt maken!

De Haarlemse Boekenmarkt

Op 29 juni 2014 kun je terecht op de Haarlemse Boekenmarkt. Je kunt deze vinden op de Grote Markt in Haarlem. Van 10:00 tot 17:00 uur kun je hier terecht voor de leukste (kinder)boeken. Ruim 60 handelaren uit het gehele land verzorgen het aanbod boeken.

Yoga festival Haarlem 2014

Op 5 en 6 juli 2014 wordt er in Haarlem voor het eerst een Yoga festival georganiseerd. Dit festival vindt plaats op Landgoed Elswout. Iedereen vanaf 2 jaar is van harte welkom!

Het Internationaal Orgelfestival Haarlem

Ben je een liefhebber van orgelmuziek? Dan moet je op 12 juli 2014 zeker een bezoek brengen aan het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Dit festival wordt gehouden in de Grote of St. Bavokerk. Dit jaar is het extra feestelijk, want het wordt voor de 50e keer georganiseerd.

Picknicken in het Haarlemmerhout

Vanaf 16 juli 2014 heb je de mogelijkheid om 4 woensdagen achter elkaar te picknicken in het Haarlemmerhout. Dit is vooral erg leuk om met de kinderen te doen. Vanaf ongeveer 17:00 tot 23:00 uur kun je verder genieten van kunst, muziek en theater.

Haarlem Jazz & More

Dol op jazzmuziek? Dan is Haarlem Jazz & More zeker aan te bevelen. Het festival wordt gehouden van 13 t/m 16 augustus 2014. De meeste activiteiten vinden plaats in de Grote of St. Bavokerk en omgeving.

 

Afbeelding: dekippen.nl

3FM Serious Request in Haarlem

Het grootste evenement van Haarlem in december 2014

Haarlem is een culturele stad die altijd in beweging is. Het gehele jaar door worden er diverse culturele activiteiten en evenementen georganiseerd. Van 18 tot en met 24 december wordt er een speciaal evenement georganiseerd in Haarlem. In deze periode is Haarlem namelijk de plek voor 3FM Serious Request. Het podium van 3FM Serious Request zal staan op de Grote Markt in Haarlem.

Geld inzamelen voor het Rode Kruis

Tijdens 3FM Serious Request wordt er aandacht gevraagd voor een bepaald rampgebied ergens in de wereld. Er wordt dan geld opgehaald voor het Rode Kruis. Dit wordt op alle mogelijke manieren gedaan. De DJ’s van 3FM worden opgesloten in het glazen huis en draaien zoveel mogelijk muziekverzoekjes. Tijdens deze periode mogen de DJ’s niet eten. Daarnaast worden er ook talloze acties georganiseerd door mensen zelf om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request.

Zet jezelf in voor 3FM Serious Request

In maart 2014 zal het bekend worden voor welke stille ramp er dit jaar aandacht wordt gevraagd. Nu al kunnen mensen gaan nadenken over de eventuele acties die ze willen gaan organiseren in de stad om geld op te halen voor 3FM Serious Request. Uiteraard mag jouw inzet niet ontbreken tijdens dit bijzondere evenement in Haarlem. Je kunt je namelijk ook inzetten als vrijwilliger tijdens deze bijzondere actie.

Een bijdrage leveren aan een betere wereld

Ook ondernemers kunnen zich natuurlijk inzetten tijdens deze bijzondere actie in Haarlem. Juist bedrijven kunnen prima hun steentje bijdragen aan deze actie. Dit evenement is niet alleen goed voor Haarlem zelf, maar er wordt op deze wijze ook een bijzonder steentje bijgedragen aan een betere wereld. En dat is iets waar Haarlem zich natuurlijk graag voor inzet op een positieve manier.

De weg naar het geluk in Haarlem

Iedereen is op zoek naar geluk in zijn leven. Tegenwoordig lijkt het geluk soms ver te zoeken. Oorlogen, recessie en ander misère zorgen er voor dat mensen bijna vergeten om gelukkig te zijn. Geluk moet je zelf vinden, geven of brengen, zo dachten de organisatoren van de Geluksroute. Haarlem is net zoals vorig jaar, nu in het eerste weekend van februari, weer de gelukkigste stad van het Land.

Geluk ligt op straat

De initiatiefnemers van deGeluksroute organiseren in diverse steden een weekend vol geluk. Ook in Haarlem zal in 2014 weer het geluk gebracht worden door mensen die het willen delen. Op straat bieden mensen allerlei gratis activiteiten, lezingen en andere leuke activiteiten aan. Geluk krijgen en delen staan daarbij centraal.

Samen voor het geluk

Ook de ondernemers van Haarlem nemen deel aan een weekend geluk in Haarlem. Het definitieve programma worden begin dit jaar openbaar gemaakt. De weg naar het geluk ligt voor iedereen open op deze dag. Via een kaart met gelukspunten kan iedereen op zoek gaan naar het geluk en deze gratis ontvangen van inspirerende, vermakelijke en creatieve mensen. Een glimlach op het gezicht is daarbij het belangrijkste uitgangspunt. Even een weekend geluk hebben? Haarlem biedt in februari de Geluksroute aan.

Kerstactiviteiten in Haarlem

Haarlem zorgt deze winter weer voor een bijzondere sfeer in de binnenstad. Op 14 en 15 december vinden er diverse kerstactiviteiten plaats. Die worden gehouden op verschillende locaties in de stad. Bezoekers en inwoners van Haarlem kunnen in dit weekend genieten van een bijzonder kerstviering.

Kerstactiviteiten op 14 december

Op zaterdag 14 december wordt er een kerstmarkt gehouden. De locatie van deze markt is het Hortusplein. Er wordt muziek gespeeld en er staan diverse sfeervolle kersthuisjes. Op de Koningsstraat komen ook kersthuisjes te staan. Tijdens deze zaterdag vindt ook de weekmarkt plaats op de Botermarkt en de Grote Markt. Bezoekers zullen daar worden vermaakt door kerstkoren en kerstmuziek.

Kerstactiviteiten op 15 december

Haarlem staat op deze dag geheel in het teken van de kerst. Op het Stationsplein worden smakelijke kersthapjes uitgedeeld, en de grote markt staat vol met kerstkramen. Bij deze kramen kunnen allerlei leuke kerstcadeaus worden aangeschaft. Op deze dag kan er ook op diverse plaatsen worden genoten van koren en sfeervolle kerstmuziek.

Het Bloemenweekend

Het gezicht van de lente
Haarlem vormt een bruisend centrum als het gaat om kunst en cultuur. Het Bloemenevenement is traditioneel het eerste evenement waarmee het evenementenseizoen geopend wordt. In 2014 zal dit evenement gaan plaatsvinden op 30 april tot 4 mei 2014.

Op zaterdagavond arriveert, onder begeleiding van muziekkorpsen, het rijdend Bloemencorso van de Bollenstreek in Haarlem volgens een langdurige, prachtige traditie nadat het 40 km heeft afgelegd vanuit Noordwijk. Langs de weg staan duizenden mensen en er vinden gezellige activiteiten plaats. Feestelijk verlicht staan de praalwagens ’s avonds opgesteld in het monumentale centrum.

De bloemenkoning- en koningin openen op zondag de parade waarbij veel gezongen en gedanst wordt. Langs de route zijn vele activiteiten te vinden waaronder zang, theater, muziek en kermis. Ook vind er een bloemen en planten markt plaats en kun je je creatief uitleven bij de workshops bloemschikken.

Volle terrasjes
De duizenden mensen die jaarlijks weer op dit prachtige evenement afkomen maken bij mooi weer gebruik van de restaurantjes en terrasjes in Haarlem.
Dit maakt het tot een enorm gezellig en eensgezind feest.

De bloemenmeisjes lopen met een mandje met bloemen tussen het publiek en fleuren de bezoekers op met een bloemenspeldje. Bloemenmeisjes zijn het gezicht van de stad Haarlem en vertegenwoordigen onze prachtige stad op diverse beurzen en evenementen waaronder natuurlijk het Bloemenweekend.

Aanrader
Al met al is het Bloemenweekend een enorme aanrader als je een weekend wat moois wilt bezoeken en beleven!